Het gratis offline huishoudboekje voor inzicht in uw saldo

Download

BankTrans is beschikbaar voor Windows, OS X (Apple) en Linux. De laatste versies van BankTrans kunnen hieronder direct worden gedownload. Andere versies zijn beschikbaar via het menu Download / Windows, OS X en Linux.

Windows:

OS X:

Linux: 

Windows

Indien BankTrans al is geïnstalleerd kunt u een eventuele nieuwe versie direct installeren. U hoeft de oude versie dus niet eerst te de-installeren. Indien een nieuwe versie is geïnstalleerd zal BankTrans uw bestaande administratie(s) de eerste keer dat u deze opent aanpassen aan eventuele nieuwe functionaliteit. Van de oude administratie wordt op dat moment automatisch een reservekopie gemaakt.

Belangrijk: Virus- en beveiligingswaarschuwingen

Let op: Vanaf versie 1.84 maakt BankTrans gebruik van een nieuwe installatieprocedure. Indien versie 1.83 of eerder is geïnstalleerd, moet deze eerst worden verwijderd voordat de nieuwe versie geïnstalleerd kan worden.

Linux

Voor Linux bestaat de download momenteel uit een gecomprimeerd bestand met het programma BankTrans en alle benodigde bibliotheken. Na downloaden volstaat het om het bestand uit te pakken op de gewenste plaats waarna BankTrans meteen gestart kan worden. Op termijn zal installatie via een package worden voorzien.

BankTrans is getest voor Ubuntu 14.04 LTS. Gebruikers hebben aangegeven dat het ook op Mint 17.2 LTS goed werkt.

Wijzigingsoverzicht

Een overzicht van de aangebrachte wijzingen is hieronder per versie weergegeven.


 

Nieuw:

  • Aangepaste formaat van Bank van de Post wordt nu ook ondersteund.

Verbeterd:

  • Sortering van rekeningnummers in het Elementenbeheer en het Filtervenster verbeterd. Sortering is nu op basis van het weergegeven rekeningnummer.

Fouten opgelost:

  • Functie Voeg toe aan filter werkte niet goed op rekeningnummer indien de weergave van rekeningnummers was aangepast in de instellingen.
  • Bij handmatig toekennen van een categorie in het scherm voor Categoriseren werd de markering Handmatig niet correct gezet indien de kolom Categorie was gesorteerd.

Nieuw:

  • Bankformaat voor Crelan toegevoegd.
  • Nieuwe formaat voor Bank van de Post wordt nu ook ondersteund.

Fouten opgelost:

  • Indicatie voor handmatige aanpassingen van categorieën werd niet goed bijgewerkt indien categorieën werden aangepast via het detailvenster. 

Nieuw:

  • Formaat voor bank N26 wordt nu ook ondersteund.

Fouten opgelost:

  • Kolom Totaal in budget gaf verkeerde waarde voor percentages.
  • Bij toekennen van een categorie aan een transactie werden de totalen voor het filter en selectie niet goed bijgewerkt indien een filter op categorie was ingesteld.