Het gratis offline huishoudboekje voor inzicht in uw saldo

file diversen

Lees meer
12 apr 2021 15:40 #5684 door Arend
diversen werd gestart door Arend
LS,
slechts een keer per jaar gebruik ik BankTrans (2.83) om inzicht te krijgen in mijn uitgaven netjes volgens bepaalde cataegorien opgeslagen.
Elk jaar is het weer een ramp om met dit programma te werken, mi is het niet genbruikersvriendelijk.
Regelmatig verandert er een afschrijving of komt er wat bij bij bv een nieuwe supermarkt om de hoek.
Die wil ik dan toevoegen ad categorie zodat die volgend jaar automatisch wordt meegenomen als ik de bankafschriften importeer.
Ik ga dus in het linker veld naar levensonderhoud-supermarkt en klik met mijn rechtermuisknop op Supermarkt om de nieuwe winkel aan de zoekitems toe te voegen.
Nu vergeet het maar geen edit-mogelijkheid om de nieuwe winkel toe te voegen, aan te passen of wat dan ook.

Dubbel geklikt op Supermarkt: ook niets om te wijzigen, aanvullen of verwijderen.

Dan naar het menu Bewerken - Categoriseren, ook geen edit om iets aan te passen in het uitvalmenu.

Maar wat blijkt nu:
Menu bewerken - Categoriseren - Gefilterde transacties, kies een categorie en voer dan de edit uit, ik mag hopen dat het zo werkt.
Ok geklikt enzo, alles wordt netjes geupdated, wil je nog een keer iets aanpassen dan moet de hele procedure weer opnieuw.
Maar wat blijkt nu je kunt geen nieuwe (sub)categorie toevoegen! Dan moet je weer terug naar het hoofdvenster. Erg omslachtig allemaal.

Met een rechtermuisknop-klik op de bewuste categorie met de mogelijkheid om te wijzen etc is mijns inziens vele malen gebruikersvriendelijk dan de huidige gang van zaken.

Dit moest ik even kwijt, want logisch zit het echt niet in elkaar. Mensen die elke dag/week met dit programma bezig zijn, zullen het anders zien en mijn frustraties niet begrijpen. Het is zo. Het blijft een crime om elke weer tegen deze beperkingen in de bediening op te lopen.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
12 apr 2021 16:55 - 13 apr 2021 11:48 #5685 door Kees
Beantwoord door Kees in topic diversen
Goedendag Arend,

Je hebt helemaal gelijk.
Hopelijk wilde jij dit horen?

Bijna iedereen zou wel zaken aangepast willen zien, anderen gruwen van zo'n verandering. Het ideale softwarepakket is nog niet geschreven. En zal er waarschijnlijk nooit komen.

Jouw punt van categoriseren klopt helemaal. Dat kan beter. En is al meerdere keren aangestipt. Maar is m.i. minder dramatisch dan jij voorspiegelt.
Laat ik jouw bedenkingen een voor een behandelen:
Het toevoegen van categorieën op één plek en het vervolgens moeten bewerken op een andere is verwarrend. (Was dit al bijna vergeten, omdat ik al jaren geen categorie meer heb hoeven toe te voegen.)
Zie dat jij de oude indeling gebruikt van vóór de Nibud-indeling, sinds BT 2.74. Met de Nibud-indeling hoef ik zelden/nooit aanpassingen te verrichten. Uiteraard veranderen criteria, maar die voeg je simpel toe door Bewerken, Categoriseren, Alle transacties. De knop Test criteria is een uitkomst om vooraf te testen of je het gewenste resultaat krijgt.
Al met al niet zo moeilijk als jij voorstelt.

Omdat je BT zelden gebruikt, stel ik voor nogmaals de Help hierover na te lezen: Help, BankTrans handleiding, Geavanceerd, Automatisch categoriseren. Je staat versteld van de vele mogelijkheden.

Ben met je eens dat iets wat je zelden doet in het begin roestig aanvoelt. Vraag maar aan alle schaatsers die tijdens de laatste vorstperiode onwennig weer de eerste slagen maakten.
Zelf werk ik ongeveer elk kwartaal mijn administratie bij. Weet dan zo ongeveer nog waar ik mijn geld aan uitgegeven heb. Wellicht een idee?

Eén punt(je) heb ik nog niet behandeld:
Je stelt 'regelmatig verandert er een afschrijving'. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Geen bank zal een transacties veranderen, maar hiervoor een correctieboeking uitvoeren.

Growing a better world together
Empowering us all
Laatst bewerkt 13 apr 2021 11:48 door Kees.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
17 apr 2021 23:30 #5689 door Machiel de Wit
Beantwoord door Machiel de Wit in topic diversen

Ok geklikt enzo, alles wordt netjes geupdated, wil je nog een keer iets aanpassen dan moet de hele procedure weer opnieuw.
Maar wat blijkt nu je kunt geen nieuwe (sub)categorie toevoegen! Dan moet je weer terug naar het hoofdvenster. Erg omslachtig allemaal.
 

Waarschijnlijk heb je het venster Elementenbeheer uitgezet, daarin kun je heel makkelijk een nieuw (sub)categorie maken en dan opnemen waarin je dat wilt.
 

Met vriendelijke groet,
MdW.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Gemaakt door Kunena